Ca 4 personer
400 gr arborioris
200 gr kantareller
1,1 liter svamp buljong{kycklingbuljong
3 shallotenlök
1 vitlöksklyfta
200 g rumstempererat smör
200 gr finriven parmesan
Vitt vin (går att utesluta)
Olivolja
Hacka schalottenlök och vitlök
Rengör kantarellerna
Koka upp buljongen ( ha den skjudande)
Ta en panna, bred typ traktörpanna
I med 1 msk olivolja,2 msk smör fräs schalottenlök och vitlök på medelvärme tills den börjar bli transparent i med arborio riset och fräs av det efter ca 1-2 minuter med vitt vin ca 1 dl
Mata med den varma buljongen ca 2-3 dl åt ggr och rör hela tiden med en träsked (sluta aldrig röra)
Upprepa detta tills riset börjar bli genomskinligt fortsätt röra låt risotton bli krämig avsluta med smör samt den rivna parmesanen
Servera med nymald svartpeppar samt olivolja.